Ajankohtaista

Gestalt- eli hahmoterapia-asiakkaaksi terapeuttiopiskelijalle

Osana gestalt- eli hahmoterapeuttiopintoja otan vastaan asiakkaita. Gestalt-terapia on psykoterapian suuntaus, joka painottaa asiakkaan kokemusta nykyhetkessä – tässä ja nyt. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta omista käyttäytymismalleista, tarpeista ja tunteista, joihin päästään käsiksi paitsi puhumalla, myös esim. kehotuntemusten kautta. 

Voit tulla vastaanotolle monenlaisten asioiden, tilanteiden ja tunteiden kanssa: Esimerkiksi jos sinulla on elämässäsi joku kriisi tai iso elämänmuutos tai jos kaipaat työnohjausta. Ehkä mietit työssä jaksamista, parisuhteen tilannetta tai koet haasteita vanhemmuudessa. Tai tunnet epämääräistä levottomuutta, haluat lakata suorittamasta. Työskennellä voi tilanteesta riippuen muutaman kerran tai useamman kuukauden/vuoden.

Opiskelijatyönä terapia maksaa 60 euroa/60 min (sis. alv 24%}. Otan asiakkaita vastaan Lauttasaaressa Helsingissä. Varaa aika tai kysy lisää: marika.lehtimaki(at)marikas.fi tai 0405013297 Ja jos asut kauempana tai tunnun liian tutulta, voin suositella sopivaa opiskelijakollegaa.

Olen Ihminen tavattavissa -mentor, TRE (Trauma Releasing Exercises) -ohjaaja sekä joogaopettaja. Hahmoterapiaa opiskelen Tanskassa (GIS, Gestalt Institute of Scandinavia http://gis-international.dk/) neljättä eli viimeistä vuotta. Osana työharjoittelua käyn säännöllisesti työnohjauksessa. Lisätietoja hahmoterapiasta Suomen Hahmoterapia ry:n sivulta: http://www.hahmoterapia.fi/ 

TRE-aloituskurssit

TRE-aloituskurssilla opit miellyttävän, helpon menetelmän rentoutumiseen ja stressin purkamiseen. TRE (Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises) rentouttaa stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan, luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. Kun keho rentoutuu ja mieli rauhoittuu, kehotuntemus kasvaa ja läsnäolo helpottuu.

Teemme helpon liikesarjan, jonka avulla rentouttava vapina käynnistyy. Yleisen rentoutumisen lisäksi syvien lihasjännitysten purkautuminen saattaa myös käynnistää laajemman prosessin nostaen pintaan tunteita tai muistoja. TRE-menetelmän perusteet on hyvä opetella kurssilla tai yksilöohjauksessa, jonka jälkeen sitä voi harjoittaa itsekseen ja tarvittaessa ryhmässä tai ohjaajan avustuksella.

Syksyn TRE-kurssien aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Tervetuloa TRE-yksilöohjaukseen

Voit tulla myös yksilöohjaukseen, jolloin saat henkilökohtaista ohjausta kehotyöskentelyyn ja tarvittaessa voit yhdistää siihen terapian. Ohjaan TRE:tä sekä omana harjoituksena että osana hahmoterapiaa. (Opiskelijana terapian hinta on yksityisasiakkaille 60 eur/60 min, sis. alv 24%) Hahmo- eli gestalt-terapia on psykoterapian suuntaus, jossa keskustelun lisäksi kiinnitetään huomiota kehollisiin tuntemuksiin ja sitä kautta tullaan tietoisemmaksi omista tunteista ja tavoista olla. Lisätietoja ja ajanvaraus: kurssit(at)marikas.fi

Huom. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, vaikeista psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.