TRE (Stress, Tension and Trauma Releasing Exercises) on harjoitus, joka rentouttaa ja aktivoi stressin tai traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Yksinkertainen harjoitesarja käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin.

Katso seuraavat TRE-kurssit ajankohtaista-sivulta

TRE-menetelmä on helppo oppia ja se toimii itsehoitomenetelmänä, mutta perusteet on hyvä opetella kurssilla tai yksilöohjauksessa. Liikesarjan ja itsesäätelyn perusteiden omaksumisen jälkeen TRE:tä voi harjoittaa itsekseen ja aina tarvittaessa ohjaajan avustuksella.

TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on yksilöllistä. Monilla prosessi etenee ilman erityisiä tunnekokemuksia ja tuottaa vain miellyttäviä kokemuksia. Osalla prosessi voi nostattaa pintaan haudattuja tunteita ja muistoja, ja harjoitus saattaa aiheuttaa negatiivisiakin tuntemuksia. Tähän on hyvä varautua ja hyväksyä se osana prosessia. Tarvittaessa TRE-prosessiin voidaan yhdistää myös mentorointi.

Lue lisää TRE-prosessista.

TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, vaikeista psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

TRE:n kehittäjä tri David Berceli on kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, jolla on laaja ymmärrys kehon ja mielen yhteyksistä. Suomessa TRE-ohjaajien koulutuksesta vastaa Jyrki Rytilä (trefinland.fi).

Valitse sopiva kurssi Ajankohtaista-sivulta tai varaa aika yksilöohjaukseen
soittamalla 040 501 3297/Marika tai sähköpostilla tre(at)marikas.fi

”Olen tutustunut TRE-menetelmään Marikan yksityisohjauksessa. Hän opasti minua aivan alusta lähtien askel askeleelta. Marikan hyvin lempeä, salliva ja kannustava läsnäolo oli juuri sitä mitä tarvitsin. Opin tarvittavat liikkeet ja mikä tärkeintä; tulin nähdyksi ja kuulluksi.” Hannele Antikainen, TRE-asiakas

”Marika ohjaajana on läsnäoleva. Tunnelma hänen ohjauksessaan on turvallinen ja lämminhenkinen.” Viivi Ruohonen, TRE-asiakas

Ks. Kotilääkärilehden artikkeli TRE:stä.

Asiakasvastaanottoni on Lauttasaaressa Helsingissä, paikalle pääsee hyvin bussilla sekä metrolla ja autolle on parkkipaikkoja.